Tietoa

Teutjärven ympärijuoksu 19.4.2009 kuva. Kim Kujala

Teutjärven ympärijuoksu juostaan sunnuntaina 15.4.2012 kello 12.00.

Lähtöpaikka    Ruotsinpyhtään Maamiesseurantalo, Ruotsinkylässä osoitteessa Elimäentie 1520

Lähtö tapahtuu Ruotsinkylästä Maamiesseurantalon pihalta ja 9-11 sarjoissa matkan varrelta 2 km päästä maalista.

Teutjärven ympärijuoksu on yksi vanhimpia juoksutapahtumia Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella. Teutjärveä kiertävä 14,5 km pitkä juoksu aloitettiin 8.6.1947, seuran juhlistaessa samana päivänä 30-vuotista taivaltaan. Teutjärven ympärijuoksua juostiin yli kymmenenä vuotena peräkkäin, juoksua juostiin jopa yöjuoksuna Juhannusjuhlien yhteydessä. Silloisen juoksuidean isänä touhusi opettaja Edmund Hampaala. Juoksu herätettiin uudelleen henkiin vuonna 1980 ja tarkoitus oli saada tapahtuma massapohjalle.

14,5 km reittiennätystä pitää edelleen hallussaan Ekenäs IF:n Bruno Holmros ajallaan 44.54. Ennätysjuoksu on juostu 11.6.1962. Uuden kauden nopein on Lahden Ahkeran Ville Hautala ajalla 44.55, juostu 18.4.1999. Ainoastaan kerran on Ruotsinpyhtään oma juoksija voittanut ympärijuoksun. Vuonna 1956 Harry Koskinen kirjasi voiton pokaaliin. Harryn paras noteeraus on niinkin kova kuin 48.30, tulos on kovaa tasoa ruotsinpyhtääläisten rikottavaksi.

Vuosi vuodelta juoksu on pitänyt pintansa osanottajamäärissä vuosittain tapahtumaan ottaa osaa yli sata osallistujaa. Juoksun ajankohdan uskomme olevan hyvän eri lajien urheilijoille, hiihtäjille, suunnistajille ja juoksijoille sekä kuntoilijoille.

Teutjärven ympärijuoksuun osallistui viime vuonna 2011 ennätysmäärä yhteensä 136 juoksijaa. Viime vuoden nopein juoksija Lapinjärven Mikael Fabritius ajalla 50.13 . Tänä vuonna juoksun yhteydessä juostaan Kymenlaakson piirinmestaruudet maantiejuoksussa.
Juoksun voittaja saa Teutjärven ympärijuoksun kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Kiertopalkinnon saa omakseen 3 voitolla. Tänä vuonna neljällä juoksijalla on mahdollisuus saada palkinto omakseen

7,0 km  N19, N17, M17

Juoksussa jaetaan kaikille osallistujille juoksun oma mitali, lisäksi arvotaan kaikkien osallistujien kesken esinepalkintoja, kilpasarjoissa jaetaan palkinto yleisessä sarjassa 6 parhaalla, muissa 3 parhaalle.

Osanottomaksu alle 15 v 6 euroa; 7,0 km N19, N17, M17 Hölkkä M/N 10 euroa (juoksija-kortilla 8 e), 14,5 km Yl, Naiset, M35, M45, M50, M60, M19, Hölkkä  M/N ennakkoon 12 euroa (Juoksija kortilla 10 e) kilpailupaikalla 15 euroa (JK 13 e).