2009 tietoja kisoista

Teutjärven ympärijuoksu 2009 juostiin keväisessä koleassa + 5, mutta aurinkoisessa säässä.

Vuonna 1980 uudelleen aloitettu kisa juostiin jo 30. kertaa peräkkäin.

Kilpailuun otti osaa 121 juoksijaa eri sarjoissa. Mukana oli viime vuoden voittaja Miro Laurila KarhU, jonka vei tänäkin vuonna voiton ja vielä ylivoimaisella esityksellä.

Erityismainintana Pyhtään Kisan Pekka Arminen kiersi Teutjärven ympäri jo 25. kerran ja tarjosi kaikille juoksijoille kakkua juoksun päätteeksi.

Loviisan Klaus Sjöblom kiersi 20. kerran Teutjärven ympäri ja sai 20. kerran muistopalkinnon omakseen. Nyt kaiken kaikkiaan 5 juoksijaa on yltänyt yli 20. kertaan (Jouko Kuosa 24, Kauko Kuningas 23, Leo Kattelus 22).

Tapahtumassa muistettiin kahta SM- tasolla kilpaillutta Kisailjoiden urheilijaa, joiden aktiiviura sijoittuu sodan jälkeiseen Suomeen 1944-1952.

Esko Virtanen kunnostautui painijana, harrasti  painonnostoa ja tietysti myös yleisurheilua.

Väinö Lautamo painonnosto. Suomen ennätykset vielä voimassa olevat sarja alle 75 kg, vasemman käden tempaus 75kg ja oikean käden työntö 95 kg ja aikaisemmin kilpaili yleisurheilussa lajeina 10-ottelu, kiekko, kuula, moukari.

Herrat kertoivat hieman omasta hienosta urheilu-urastaan ja kuinka olivat päätyneet urheiluharrastukseensa. Kiitokseksi Heille kummallekin luovutettiin muistopalkinto ja Kisailijoiden t-paita.

Kisat onnistuivat hyvin ja katsojia lähtö ja maali alueella oli runsaasti. Myös matkan varrella kannustajia riitti. Kiitokset kaikille vapaaehtoisille, jotka vaikuttivat panoksellaan tapahtuman onnistumiseen ja läpivientiin.